Müslirundstykker med tranebær og valnøtter

Grove rundstykker med syrlige tranebær og god nøttesmak passer både til nistepakke og frokost.

Gir ca. 12 rundstykker

5 dl vann
50 g linfrø
50 g store havregryn
20 g kruskakli (kan sløyfes og erstattes med havregryn e.l)
100 g sammalt hvete, finmalt
1 ts salt
½ pose tørrgjær
400 g hvetemel
70-100 g tørket tranebær
50 g valnøtter, grovhakket

Muslirundtsykker3

Start med å legge tranebærene i en skål, og ha kokende vann over dem. La dette stå å trekke inn til videre.

Bland vann sammen med linfrø, havregryn, kruskakli, sammalt hvete, salt og tørrgjær i en bakebolle. Rør rundt. Ha i ca. 350 g av hvetemelet, og elt resten av hvetemelet inn i deigen på melet underlag. La deigen stå til heving under et tørkle i ca. 1-2 timer, til deigen har blitt dobbel størrelse.

Rist nøttene på en varm, tørr, stekepanne i noen minutter. Hell nøttene over på en skjærefjøl og grovhakk de. Når deigen er ferdig hevet, heller du den over på en melet flate. Hell av vannet på tranebærene, og ha tranebærene og nøttene over deigen og elt dette inn. Rull deigen til en lang tykk pølse, og del opp deigen i ca. 12 emner. Trill ut rundstykkene og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. La rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter.

Sette ovnen på 275 grader(hvis ikke ovnen din kan ha så høy temperatur, setter du den bare på maks). Når ovnen er varm, setter du stekebrettet med rundstykkene midt i ovnen. Skru deretter ned temperaturen til 225 grader. Stek rundstykkene i ca. 12 minutter.

Server rundstykkene med meierismør, syltetøy og gjerne litt brunost!

Muslirundstykker1

Author: Kristinesmat

Jeg heter Kristine, er 23 år og kommer fra Sunnmøre. Per dags dato bor jeg i Bergen og studerer til å bli ingeniør hos HVL. Matlaging er min store lidenskap, og noe jeg bruker mye av fritiden min på.

Leave a comment