Grove ostehorn fylt med skinke og basilikum

Grove ostehorn fylt med skinke og basilikum er alltid populært å ha med seg i matboksen både på tur, jobb eller skole.

Advertisements

Nå er det alt for lenge siden det ble lagt ut en oppskrift her sist, så nå var det jammen på tide. Idag har jeg bakt herlige ostehorn som er superdigg å ha med til niste. Og dere som er her inne å leser litt har sikkert fått med seg at jeg er veldig glad i god nistemat – noe jeg regner med at jeg ikke er alene om 😉
ostehorn3
Oppskrift 
Gir ca. 20 horn

100 g margarin
3,5 dl helmelk
500 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pk ferskgjær
50 g havregryn
50 g finmalt speltmel

1 pk løvtynn skinke/hamburgerrygg
1 pk fersk mozzarella
Fersk basilikum
Grovkvernet pepper
1 egg til pensling evt. vann/melk
Valmuefrø

Bland sammen hvetemel, speltmel, havregryn og salt før du smuldrer gjæren oppi blandingen.

Smelt smøret på svak varme, hell deretter melken oppi kjelen sammen med smøret, før du heller dette i melblandingen i bakebollen.
Elt deigen i ca. 15 minutter. Sett den deretter på et lunt sted til heving i ca. 1 time.

ostehorn2

Når deigen er ferdig hevet, legger du den på benken, og deler den i to. Skjevle ut de to enhetene til en sirkel hver. Ta deretter et pizzahjul og skjær de opp i “pizzastykker”. Legg skinke, en bit mozzarella, finhakket basilikum og pepper på den tykkeste siden av “pizzastykket”, før du ruller det sammen fra den tykke siden inn mot den tynne slik at det blir et horn.

ostehorn4

Legg hornene på stekebrett, og dekk til med et tørkle å la de etterheve ca. 30 min. Sett på ovnen på 225 grader over-undervarme.

Sett hornene midt i ovnen og la de steke i ca. 15 minutter (dette kan variere noe fra ovn til ovn så følg med underveis) til hornene har fått en fin gyllen farge. Avkjøl de deretter på rist.

Hvis du ønsker må du gjerne fylle de med noe annet som for eksempel bacon, salami, spekeskinke, cheddarost, jarlsberg, oregano, kajennepepper, grillkrydder også videre. Det finnes uendelig mange kombinasjoner! Ofte bruker jeg bare å fylle de med det jeg har liggende i kjøleskapet.

Disse kan fint fryses ned, og taes opp om morgenen, og da er det bare å legge de i en matboks så er de ferdig tint til lunsjtid. Smaker like godt kalde som nystekte spør du meg. Håper du likte oppskriften.

Ha en fin dag!

Author: Kristinesmat

Jeg heter Kristine, er 23 år og kommer fra Sunnmøre. Per dags dato bor jeg i Bergen og studerer til å bli ingeniør hos HVL. Matlaging er min store lidenskap, og noe jeg bruker mye av fritiden min på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s