Havregrøt med topping

Havregrøt blir ofte servert med sukker, smør og kanel, men det kan toppes med veldig mye annet godt. Det er kun fantasien som setter grenser!

Advertisements

Havregrøt forbinder sikkert mange med barndommen – hvertfall gjør jeg det. Og da var det som regel klassikeren med sukker, smør og kanel som ble servert. Og det er så klart veldig godt, men innimellom så gjør det seg med litt variasjon for å ikke gå lei. Her har jeg laget havregrøt toppet med frø, nøtter, frukt og syltetøy. Kjempegodt!
havregrøt2

Oppskrift
Gir 2 porsjoner

½ kopp havregryn
½ kopp vann
2 kopper helmelk
1 klype maldonsalt

Ha alle ingrediensene i en kjele å kok opp på middels varme til grøten begynner å tykne. Pass på å rør godt i den mot slutten av koketiden slik at den ikke brenner seg fast i bunnen. Sett grøten til sides i 1-2 minutter slik at den tykner litt.

Hell grøten over i skål og topp med ønsket topping. På min grøt har jeg valgt hjemmelaget Svarthyllbær-syltetøy, banan i biter, ristede mandler, linfrø, kanel og litt sukker.

Forslag til andre toppinger kan være smør, kald melk, granola, alt av syltetøy, sjokoladebiter, fryste eller ferske bær, nøttesmør osv.

havregrøt1

 

Author: Kristinesmat

Jeg heter Kristine, er 23 år og kommer fra Sunnmøre. Per dags dato bor jeg i Bergen og studerer til å bli ingeniør hos HVL. Matlaging er min store lidenskap, og noe jeg bruker mye av fritiden min på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s