Minipizza

Pizza er ofte best jo færre elementer man legger i det. Her har du en minipizza laget på speltbunn med tomatsaus, jarlsbergost og oregano.

Advertisements

Pizza er en rett som ofte er best jo enklere sammensatt den er. Så derfor har jeg valgt å lage en minipizza med få ingredienser til fyll, men herlighet så godt det kan bli likevel – og ikke minst billig. Kjøttvarer koster jo ofte mye mer enn enkle råvarer og ost, så her kan man lage seg noe som både er kjempedigg men som ikke går for hardt ut over lommeboken.

minipizza3

Oppskrift
Gir ca. 12 pizza

Deig: 
3 dl vann
½ pk fersk gjær
4 dl finmalt spelt
4 dl hvetemel
1 ts salt
6 ss olivenolje

Fyll: 
Hakkede tomater med hvitløk
Balsamico
Maldonsalt
Chilisaus
Basilikum

100 g revet Jarlsbergost
Oregano
Grovkvernet pepper

Smuldre gjæren i vannet i en bakebolle. Tilsett så speltmel og salt, og start å elte mens du sper på med hvetemel til du får en fin fast deig. Hell så til slutt i olivenoljen. (Hvis du ikke har eltemaskin så tilsetter du oljen i vannet før du har i melet)

minipizza1

La deigen stå å heve et lunt sted i ca. 1 time til den har fått dobbel størrelse.
I mellomtiden lager du til tomatsausen ved å koke opp hakkede tomater på svak varme mens du røre rundt. Tilsett til slutt 1 ts balsamico, noen klyper salt og finhakket basilikum (etv. tørket).

Legg deigen på kjøkkenbenken, og del den opp i 12 like store emner.
Legg bakepapir på stekebrettet og trykk ut hvert emne til en passelig stor porsjonspizza. Dekk til med tørkle og la de etterheve ca. 15 min.

Legg på et tynt lag med tomatsaus, strø på ost og topp med oregano og pepper.

Stek de midt i ovnen på 225 grader over-undervarme i ca. 12 minutter. Jeg satte mine litt høyere opp i ovnen for å få en litt mer sprø pizzabunn – kort isåfall litt ned på steketiden.

Vips så har du en deilig middag, lunsj eller kveldsmat!

Author: Kristinesmat

Jeg heter Kristine, er 23 år og kommer fra Sunnmøre. Per dags dato bor jeg i Bergen og studerer til å bli ingeniør hos HVL. Matlaging er min store lidenskap, og noe jeg bruker mye av fritiden min på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s