Søtpotetstappe med topping

En budsjettvennlig og smakfull middag som passer for hele familien.

Det jeg liker så godt med denne retten er at den er både budsjettvennlig, smakfull og at den inneholder masse digge grønnsaker. Og selvsagt kan man variere med de grønnsakene man selv måtte ønske – og det går også an å kutte ut kjøttet og bare lage den vegetar.

Inspirasjonen til denne middagsretten fikk jeg av en god venninne som hadde “søtpotet-dilla”, og det endte med at jeg også fikk dilla, spesielt etter at jeg begynte å lage denne retten. Men det gjør ingenting for søtpotet er både digg og sunt!!

Mengden med mat ser kanskje ikke så stor ut når du er ferdig å lage men søtpotetstappe er utrolig mettende, så det trengs ikke så stor porsjon per pers. Og dette kommer fra en med godt over gjennomsnittet stor apetitt 😉 

3-4 porsjoner

1 søtpotet
1 potet
2 valgfri skinnfrie pølser (jeg brukte vanlig kjøttpølse, men kan anbefale chorizo!)
½ gul løk, skjært i biter
Blomkål, valgfri mengde – skjært i små buketter
2 ss mais
1 dl melk
Smør
Olivenolje
Maldonsalt
Pepper
Paprikapulver

søtpotetstappe2

Start med å skrelle søtpoteten og poteten, skjær de opp i passelige biter og kok de i ca. 10-15 minutter. Hell av det kokende vannet og legg et lokk på pannen og la de stå å trekke i sin egen damp på et gryteunderlag.

Skjær pølse, løk og blomkål i passelige biter. Varm opp en stekepanne med en spiseskje smør, og litt olivenolje, og stek løk, pølsebiter og blomkålen. Hell over litt olivenolje underveis i stekingen. Ha til slutt over mais, og rør litt rundt. Når maisen begynner å ”poppe” trekker du stekepannen av platen.

Smak til med maldonsalt, paprikapulver og pepper.

Hell melk, en stor klatt med smør, litt salt og pepper over søtpoteten og poteten. Bruk en ”stapper”, og mos alt godt sammen.

Server søtpotetstappen med pølseblandingen som topping, og topp gjerne med friske urter eller vårløk. Velbekomme!

Søtpotetstappe3

Author: Kristinesmat

Jeg heter Kristine, er 23 år og kommer fra Sunnmøre. Per dags dato bor jeg i Bergen og studerer til å bli ingeniør hos HVL. Matlaging er min store lidenskap, og noe jeg bruker mye av fritiden min på.

4 thoughts on “Søtpotetstappe med topping”

  1. Naaam! Det ser heilt fantastisk godt ut. Det der MÅ e prøve å lage.. Du e så flink- takk for masse inspirasjon!

    Like

  2. Dette såg virkelig godt ut, dette skal prøves! Min mor viste meg siden din og vi ble fascinert 🙂 Flotte bilder og gode oppskrifter !👏🏻

    Like

    1. Tusen hjertelig takk for hyggelig kommentar😍Det har vært litt stilt på bloggen i det siste, men dette året skal jeg komme sterkere tilbake. Håper dere vil fortsette å følge meg 😃 Klem fra Kristine

      Like

Leave a comment