Frokostrundstykker med cottage cheese

Saftige rundtykker fylt med solsikkefrø og cottagecheese

Advertisements

Varme rundstykker er det perfekte tilbehør til helgefrokost. Disse er laget med cottage cheese og solsikkefrø, som gjør at de inneholder både fiber og proteiner, i tillegg til at de er saftige og gode. De kan fint fryses ned og varmes opp på lav varme i ovnen, på den måten får du også en fin sprø skorpe, og de kommer til å smake akkurat som nystekte!

cottagecheese3
Gir ca. 20 rundstykker

400 g cottage cheese, mager
5 dl vann, lunkent
1 ss honning
150 g sammal hvetemel
1 dl olje
1 pose tørrgjær
50 g solsikkefrø
150 g fibra fullkornhvetemel
600-650 g hvetemel
1 ts salt

cottagecheese2

Ha alle ingrediensene med unntak av hvetemel i en bakebolle og bland/miks. Spe på med hvetemel til du får en fin og fast deig. La dette stå å elte i ca. 10 minutter.

La deigen heve i ca. 1 time på et lunt sted under en tørkle til den har fått dobbel størrelse.

Sett ovnen på 250 grader, over-undervarme.

Elt deigen godt sammen på et melet underlag. Del opp deigen i 20 emner, og form de til runde rundstykker. Legg de over på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med et tørkle og la de etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle rundstykkene med melk, strø på solsikkefrø og stek de midt i ovnen i ca. 18-20 minutter. La de avkjøle på rist.

Author: Kristinesmat

Jeg heter Kristine, er 23 år og kommer fra Sunnmøre. Per dags dato bor jeg i Bergen og studerer til å bli ingeniør hos HVL. Matlaging er min store lidenskap, og noe jeg bruker mye av fritiden min på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s